Din kost & Velvære

Opskrift, Granola

Tid til en opskrift og her, en af mine store favoritter – nemlig hjemmelavet granola. Kald det müsli, om du vil:-) Forskellen er blot, at granola er ristet eller bagt og det er müsli ikke.

Jeg elsker granola, som i virkelig ELSKER:-)  Og jo grovere des bedre i min optik. Jeg køber aldrig færdiglavet granola, da jeg syntes de er enormt kedelige. Derudover ved jeg 100 % hvad min granola indeholder, når jeg laver den selv og jeg får den lige som jeg vil have den – intet mere og intet mindre. What’s not to like:-)
Denne udgave af en opskrift på hjemmelavet granola, er en opdateret version, efter at have forsøgt mig på forskellig vis gennem tiden.
Prøv den! Den er super nem at lave, og så er den virkelig lækker på en portion græsk yoghurt eller hvad man nu er til. Hvis man ønsker lidt mere sødme til, kan man jo lige give den en lille strejf ahornsirup og/eller lidt frugt. Jeg syntes nu at kokos i sig selv, søder så rigeligt.

Velbekomme:-)

Ingredienser:

Grovvalsede havregryn, glutenfri              250 gram
Mandler (groft hakket)                                200 gram
Hasselnødder (groft hakket)                       150 gram
Solsikkekerner                                               100 gram
Græskarkerner                                               100 gram
Hørfrø                                                              100 gram
Sesamfrø                                                          100 gram
Chiafrø                                                             100 gram
Revet kokos (kokosmel)                               100 gram
Honning                                                             25 gram
Kokosolie (Koldpresset)                                  50 gram

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
Tag en stor gryde, hvori du smelter kokosolien sammen med honningen ved middel varme. Når dette er smeltet, slukkes for blusset.
Herefter tilføres de hakkede mandler, nødder samt kerner, frø og kokosmel. Det hele røres godt og grundigt sammen, sådan at alt er væddet af olien/honningen.
Derefter tilføres havregryn og der røres igen grundigt sammen, og sikres at alt er gennemvæddet af olien/honningen.
Hele molevitten hældes herefter på en bageplade (med bagepapir) og stilles midt i den forvarmede ovn, hvor det bages i ca. 30-45 min. – indtil det er gyldent.
Husk at røre/vende det hele jævnligt, så det ikke bliver brændt. Og hold gerne øje, da det lige pludseligt går stærkt:-)

Når granolaen er færdig, tages den ud og stilles til afkøling. Den kan virke blød, men helt rolig. Den “tørre op” under afkølingen. Når granolaen er helt afkølet, kan den hældes i en lufttæt beholder.

Jeg bruger omkring 25 gram som topping på min græske yoghurt. Det vil sige, at denne opskrift vil give 51 portioner.

Og hvis du vil have lidt tal til regnskabet;
1 portion (25 g./2 spsk.)
Energi/Kcal: 141 g.
Fedt: 11 g.
Kulhydrat: 4 g.
Protein: 5 g.

 

 

 

Del på:

Facebook
Twitter
LinkedIn